Botox

Botox Järfälla Stockholm

Behandla med botox i Stockholm.Varmt välkommen att boka tid för konsultation och behandling! Inför en Botox behandling så kommer ditt ansikte kommer att rengöras och botulinumtoxin kommer att injiceras i musklerna i ansiktet med en mycket fin nål. Du kommer att behöva injektioner på olika ställen, beroende på vilket område som behandlas.

Vad är botox och hur fungerar det?

Botox, ett varumärke för ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum, används ofta för att bekämpa tecken på åldrande, såsom rynkor och fina linjer. Små, utspädda mängder botulinum injiceras i specifika muskler. Detta förhindrar att musklerna försvagas och förhindrar därigenom tecken på åldrande.

Vilka områden i ansiktet svara bäst på det?

Medan Botox-behandling kan användas nästan överallt i ansiktet, svarar vissa ansiktsområden bättre än andra:

 • Rynkor i pannan
  Våra pannmuskler används ständigt. Som ett resultat är de en av de första ansiktsdragen som visar tecken på åldrande. Eftersom de är svåra att dölja är de ett av de vanligaste områdena för Botox. Botoxbehandling för rynkor i pannan är snabb, enkel och kräver ingen bedövning. Dess effekter kan vara upp till 6 månader.
 • Kråkfötter
  Dessa är små, fina linjer som sträcker sig från ögonvrån när du skrattar eller ler. Botox-injektioner fungerar exceptionellt bra för att underlätta deras utseende, vilket ger dig ett ungdomligt utseende.
 • Marionettlinjer och mungipan
  Dessa linjer sträcker sig från mungipan mot käken. Vissa människor möter också problemet med en hängande mun. Botoxbehandling hjälper till att bekämpa båda dessa problem.
 • Rynkor pannan
  De linjer som visas på din panna mellan ögonbrynen när du rynkar pannan kallas argrynkan. Ofta kan dessa rynkor få dig att se trött, upprörd eller arg ut. Botox minskar djupet på dessa linjer.
 • Rökrynkor
  De är också kända som periorala linjer. Man behöver inte nödvändigtvis vara en rökare för att få sken av rökarlinjer i ansiktet. En liten mängd Botox kan behandla dessa linjer som dyker upp när du drar ihop dina läppar.
 • Nackrynkor
  Nackband eller snören dyker upp när platysma musklerna börjar hänga. När Botox väl injiceras får det dessa muskler att slappna av och gör utseendet på nackband mindre synliga. Botox för nackområdet slappnar också av musklerna i käklinjen, vilket ger dig ett nacklyft. En sak att tänka på är att nackfett inte svarar på Botoxbehandling.
 • Hängande ögonbryn
  Botox ger dig fantastiska resultat om du letar efter ett ögonbrynslyft men inte vill ta operationen. Genom att slappna av musklerna som drar ner ögonbrynen ger Botox dig ett ögonbrynslyft.

En komplett kur består dock av två behandlingar med en månad emellan. Ytterligare en behandling kan rekommenderas efter cirka fyra till sex månader för att bibehålla effekten.